مهندسی شیمی

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۲ ثبت شده است

به طور کلی طراحی واحدهای شیمیایی شامل دو بخش است:

1-  طراحی پایه واحد (Basic design)

2- طراحی تفصیلی یا مهندسی واحد

 

طراحی پایه

هر محصول نفتی یا پتروشیمی دارای روشهای مختلف شیمیایی برای تولید است که دانش فنی یا لیسانس این روشها ممکن است در اختیار تعدادی از شرکتهای بزرگ بین المللی باشد که با تحقیقاتی که در این زمینه داشته اند به آن دانش فنی دست پیدا کرده اند و این روشها را به نام خودشان به ثبت رسانده اند.

طراحی تفصیلی چیست ؟

مرحله طراحی تفصیلی شامل برآورد تجهیزات مورد نیاز برای احداث واحد صنعتی و طراحی قسمتهای مختلف آن شامل طراحی زیر ساختهای لازم مثل خاکبرداری وخاکریزی و تسطیح و احداث جاده و ساختمان و معماری و... و همچنین طراحی قسمتهای مکانیکی ؛ برقی ؛ ابزار دقیق و احیاناً مخابراتی و ... واحد صنعتی و سفارش ساخت و خرید آن تجهیزات است. که تمامی جزئیات ساخت واحد صنعتی باید مد نظر قرار گیرد.

۱۹ نظر ۱۲ آذر ۹۲ ، ۱۹:۰۲
علی ادیبی

محصولات غذایی را که نسبت به حرارت حساس می باشد اغلب از طریق تصعید رطوبت خشک می کنند. در خشک کردن تصعیدی، ابتدا محصول مورد نظر منجمد می شود، سپس حلال (که معمولاً آب می باشد) منجمد شده و از طریق تصعید تحت خلاء از ماده غذایی خارج می شود. یخ تصعید شده توسط پمپ خلاء یا اژکتور بخار، از داخل اتاقک خشک کن مکیده می شود. گرمای مورد نیاز برای تصعید از طریق هدایت یا تشعشع، تامین می گردد. آب یخ زده در دماهای صفر درجه سانتی گراد یا زیر آن، تحت فشار 627 پاسکال یا کمتر تصعید می شود. 


خشک کردن تصعیدی در دمای منفی 10 درجه سانتی گراد انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که آب در حالت جامد باقی می ماند.
فشار مطلق در خشک کن تصعیدی معمولاً 2 میلی متر جیوه یا کمتر است. گرمای تصعید باید کنترل شود تا از ذوب نشدن یخ در حین تصعید اطمینان حاصل گردد.



نمونه خشک کن انجمادی (فریز درایر) آزمایشگاهی 



(فایل آموزشی1)

دریافت فایل PDF خشک کن انجمادی

(فایل آموزشی 2)

دریافت فایل Word خشک کن انجمادی 

(فایل آموزشی 3)

دریافت فایل Powerpoint خشک کن انجمادی 

هر کدام از مطالب بالا به طور جداگانه از دید خود به بحث خشک کن های انجمادی پرداخته است ولی به نظر می رسد فایل اول، کاملتر و مرتبط با مهندسی شیمی است.



۲ نظر ۰۸ آذر ۹۲ ، ۰۹:۱۳
علی ادیبی